Pin it

26 Ağustos 2013 Pazartesi

Tembel hanım lazanyası...

Tüm çalışan ve benim gibi kolaya kaçan hanımlar hazır yiyecek sektörünün en yakın takipçisidir. Kocama lazanya bile yaparım haaanımm.. şekli ile kendimi mutfağa attım. Gerçi sonradan öğrendim ki lazanya o kadarda zor değilmiş.

Bu iş için Barilla'nın lazanya makarnasından aldım. Bu Barilla ile de ilgili komik bir durum var. Barilla bildiğiniz gibi Türkiye de en pahalı makarna markası diyebiliriz. İtalya da ise tam tersi. En kıçı kırık, ucuz marka ise yine bu... Kim kimi kazıklıyor bilemiyorum yani...

Neyse efenim bir kutu Barilla Lasagne alınız. Bunun içinde 10 parça kullanacaksınız. Kalanı istediğiniz süre saklayabilirsiniz. 





İki adet soğanı hazırlayınız. Seninki neden kırmızı soğan diyeceksiniz, valla evde bi bu vardı. Ben gidip üşendim almaya hemde renkli renki olsun dedim. Normalde bir adet soğan yeter ama ben bol soğanlı olsun istedim.


Doğradığınız soğanları kavurun. Sonra içine kıymaları atın ve kıymaları kavurun. En son içine bir adet veya ne kadar isterseniz domates koyun. Ben malzeme bolsun istedim çünkü içinde makarna tadının o kadar yoğun olmasını istemiyorum. Zaten 10 yaprak koyduğunuzdan makarnasıda bol oluyor. Tuz ve biberini kattıktan sonra aşğıdaki gibi bir görüntü olana kadar pişirin.




Lazanya'nın bir diğer malzemesi ise beşamel sostur. Beşamel sosu kendiniz hazırlayabileceğiniz gibi Dr. Oetker'in hazır beşamel sosundan alabilirsiniz. Bu tembel hanım lazanyası olduğundan ben hazır kullandım tabiki :)

Beşamel sosu biraz cıvık yapmanız gerekiyor. Çünkü makarnayı ıslatan ve yumuşatan bu oluyor. 


Şimdi malzemelerimiz hazır. Gelelim makarnayı hazırlamaya. Lazanya kabınızı iyi seçmeniz lazım. Benim hatam buydu biraz. Makarnanın yaprakları kareye yakın bir dikdörtgen. Bu nedenle benim kabımın enine büyük geldiler. Hepsini kırıp yerleştirmek zorunda kaldım. Benim tavsiyem kare borcam da daha rahat edersiniz veya elinizde yaprakları kırmadan yerleştirebileceğiniz ne varsa onu kullanın. Bu önemli bir nokta...

Zemine ilk önce bir kaşık beşamel sonrasında bir kaşık kıymalı sostan koyulması gerekiyor. Sonrasında ilk kat lazanya yapraklarını koyabilirsiniz. Tek bir katta iki tane kullanacak şekilde 5 katlı bir makarna yapacağız. 

Her kata bir kaşık beşamel sos ve bir kaşık sos konulacak ve her kata parmesan/kaşar peyniri rendelenecek. 5 katlıda yapabilirsiniz, daha az katlıda bu lazanyayı ne kadar makarna tadında istediğinize bağlı. Ben bir daha 4 kat deneyeceğim...


En sonunda 5 katlı lazanya hazır. Tepesinde de kalan malzemeleri boca edin.


Önceden ısıtlmış 200-220 derece fırında 20 dakika üstü kızarana kadar pişirin ben üstüne kaşarda koydum onlarda eridi kıtır kıtır oldu. Bunu sıcak sıcak yemesi ise daha güzel.

Benim bey pehhh beğendi. Darısı sizinkilerin başına...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder