Pin it

19 Temmuz 2013 Cuma

Soya Soslu Sebzeli Noodle

Haftayı kapattığımız bu Cuma gününde sizi mutlu edecek, yüzünüzü gülderecek bir tarif vermezsem olmazdı. Geçenlerde yaptığım ve milletin bayıldığı sebzeli noodle'ı size gururla sunarım. 

Size sabit bir sebze adeti vermeyeceğim. Çünkü kendi buharında kavrulmuş sebze çok seviyorum. Yoğurtlu çok güzel oluyor bu nedenle sebze adedini abartmış olabilirim. Sebze seçenekleri gördüğünüz gibi havuç, renkli biberler ve kabak olabilir. Ayrıca ben içinde yaklaşık 10 diş kadarda sarımsak koydum. Pişmiş sarımsakların tatlı süprizler gibi yemekten çıkmasına bayılıyorum. 




Bir adet Kipa'dan alınmış herhangi bir marka noodle...


Noodle'ı T 3-5 dakika arası kaynatın. Dikkat edin çok pişmesin. Çünkü noodle'ın biraz diri olması gerekiyor. Al dante uygundur. Piştikten sonra soğuması için suda bırakın.


Sebzeleri ince ince doğrayın ve tavaya atın. Önce havuçları sonra biberleri en son kabakları atabilirsiniz.


Kapağını kapattığınız wok tavasında sebzeler piştikten sonra içine noodları koyun ve iyice harmanlayın.  Sonra dilediğiniz kadar soya sosunu tavaya dökün. Biraz daha kavurduktan sonra noodle hazırdır.


Yanına öneri olarak iki dilim biftek...


Sıcak yaz günlerinde içinizi serinletmesi için semiz otu salatası uygun olacaktır. Biraz arabesk oldu ama söz konusu mide olunca gerisi teferruattır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder