Pin it

16 Temmuz 2013 Salı

Gurme Turizm- Afyonkarahisar


İtalya yazılarına bir küçük ara verip, size Ankara dönüşünde uğradığımız Afyon'dan seslenmek istiyorum. Yolumuz Afyon'a düşünce sucuk, manda kaymağı ve tandırı yemeden dönmek olmazdı. 

Tandır yemek için herkesin çok övdüğü İkbal Lokantasına gittik. Aşırı süslü ve hiç esnaf lokantası havası vermeyen bir lokanta kendisi. Bu kadar neden övdüklerini anlayamadık. Tandır siparişi verdik. Gelen tandır inanılmaz kuruydu ve insanın boğazına takılıyordu resmen. Ayrıca yanlış hatırlamıyorsam 25 tl gibi bir fiyat ödedik o azıcık tandıra. Kesinlikle tavsiye etmiyorum gitmenizi... 

Aslında Aşçı Bacaksız'ı deneyecektik ama pazar günü kapalıydı. Keşke açık olsaydı.







Varaklı aynalara ne gerek vardı ki...




Sonrasında manda kaymaklı lokum almazsak olmaz dedik ve İkbal'in tam karşısında yer alan Yayla Şekerleme'ye gittik. Aman Allahım bu nasıl bir seri imalattır. İçerisi lokumları kestikleri makasların sesi ile dolu. Şık Şık Şık diye deli gibi lokum satılıyor ve bence hakediyorlar. Manda kaymaklı lokumlarını mutlaka denemelisiniz.




Tandırımızı yedik, lokmamızı aldık. Sırada ne var? Tabi ki tatlı. Afyon'un nesi meşhur? Manda kaymaklı ekmek kadayıfı... Aslında ekmek kadayıfını meşhur Nur lokantasında yiyecektik ama Pazar günü olduğu için kapattığından etraftaki esnafa sorarak Aftat da karar kıldık.  İkbal ile yine aynı sokakta yer alıyor.


Biliyorsunuz ekmek kadayıfının vişnelisi de çok makbul. Biz bu sefer ikisinde denemek istedik. Bence en iyisi vişneliydi. Normal ekmek kadayıfına göre çok daha hafifti. Aslında boya katılıyor diye çok önerilmiyormuş ama genede hafifliği ile tek geçerim.



Son olarak İtimat dan sucuklarımızı ve lokum aldığımız yerden şu gördüğünüz patatesli köy ekmeklerini alarak ayrıldık. Afyon bize ve midemize çok iyi geldi :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder