Pin it

4 Temmuz 2013 Perşembe

Çilek ve Limonlu Cobbler

İçimdeki Bolulu Hasan Usta'ya daha fazla engel olamadığım anlardan birinde şurada ve şurada gördüğüm tarifleri uygulamaya karar verdim. Profesyonel bir aşçı, hamarat bir hatun hiç değilim. Annemin tırnağı olsam yeter bana. Ama içimde o annesinden gizli mutfağı batırıp kurabiye tatlılar yapan kız hiç ölmedi. Mekan değişti sadece...

Cobbler bir Amerikan tatlısı, özellikle az şekerli, meyveli ve dondurma ile harika gitmesi kendisini güzel bir yaz tatlısı yapıyor. Bu tarif ile genedel ekşili ve tatlı meyvelerin ortak kullanımı iyi gidiyor. Ben o an evde olan meyveleri kullandım. Çilek ve limon ikilisi iyi bir kombinasyon oldu. Vişne, portakal, şeftali, böğürtlen de deneyebilirsiniz. 

Malzemeleri resimde gördüğünüz gibi irice parçaladım. Üzerinde normalde limon suyu dökülmesi lazım ama ben limonun kendisini kodyum birazdan suyunu sıktım içine. 



1 çorba kaşığı mısır nişastası ve 1 çorba kaşığı toz şekeri meyvelerin üzerine serpin ve karıştırın. 200 derece önceden ısıtılmış fırında bu meyveleri 20 dk. pişirdim.


Gelelim hamurumuza, aşağıdaki malzemeleri karıştıralım ve hamurumuzu elde edelim. 
  • 100 gr tereyağı
  • 1/4 su bardağı yoğurt
  • 1 çorba kaşığı + 1/4 çorba kaşığı un
  • 2 çay kaşığı karbonat
  • 1/4 çay kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı şeker + üzerine serpmek için biraz daha


Hamuru pişmiş meyvelerin üzerine yerleştirin.


40 dk. fırında pişirmeye bırakın.


Sonuç mükemmel!!!..

2 yorum:

  1. 1+1 çeyrek un ne demek. 1+1+0,25 mi demek yani 2,25? yoksa 1,25 mi ölçek nedir ? su bardağı mı. çk ne demek çorba kaşığı mı çay kaşığı mı? ilk çk yazdığınızda çileklere şeker döktüğünüz için çorba kaşığı diye düşündüm ama tuz ve karbonat yüzünden sonra çay kaşığı herhalde dedim. teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. Haklısınız biraz karışık olmuş. Düzenledim tarifi, umarım bu şekilde daha anlaşılır olmuştur.

    YanıtlaSil